prozor moje ucionice
 
     
 
       
  БЕЗБЕДНОСТ НА ИНТЕРНЕТУ  
 

Интернет је непрегледан свемир знања, забаве, игара. Путуј кроз тај свемир паметно и сачувај се од замки које постоје на сваком путу до неистражених галаксија.
Као и у стварном свету, и на Интернету има недобронамерних и опасних људи од којих се треба заштитити. Користи “јаке” лозинке које се не могу лако “провалити” (комбинацију малих и великих слова и бројева).
Имај на уму да све што напишеш и објавиш на Интернету постаје јавно и доступно великом броју људи и више не можеш контролисати како ће други искористити твоје податке.

Зато КЛИКНИ ПАМЕТНО!

 
     
  На Интернету има и злонамерних људи који се лажно представљају. ЧУВАЈ ИХ СЕ !  
     
   
       
  Никад немој да сурфујеш Интернетом ако твој рачунар није заштићен антивирус програмом. НИКАДА НЕ ОТКРИВАЈ СВОЈУ ЛОЗИНКУ! Чак ни пријатељима.
  Никада немој да оставиш пријављен налог на уређајима које не користиш у том тренутку!!!    
 


САВЕТИ ЗА РОДИТЕЉЕ: Одговоран родитељ треба и може да допринесе сигурности свог детета на Интернету. Да би Интернет би извор информација и забаве за 
вас и ваше дете, а што мање извор опасности за рачунар и његове кориснике, побрините се да учините све што можете, а нека Вам при томе помогну савети које доносимо. Децу можете заштитити на два начина - софтверским подешавањима и разговором са дететом. Имајте на уму да софтверска подешавања никада нису довољна. Интернет је изврстан медиј за учење и забаву. Охрабрите и помозите својој деци да савесно користе Интернет и да истраже све његове позитивне могућности.

Интернет је изврстан медиј за учење и забаву. Охрабрите и помозите својој деци да савесно користе Интернет и да истраже све његове позитивне могућности.

 
     
 
 
  igre sa 4/2   platonovo telo   arhimatika   pubertet  
         
 
     
 


ШТА ИМА НОВО У СВЕТУ ОКО НАС


БЛОГОВНИК

Безбедност на Интернету
Блог о стварно доброј музици
Зелена учионица
НТЦ систем учења

 

 
 
 
 
почетак | школска правила | школски календар | о мени
годишњак I/2 | годишњак II/2 | годишњак III/2
ИГРАРИЈЕ | БЕЗБЕДНОСТ НА ИНТЕРНЕТУ
 
 
2018. © Виолета Алфелди. Сва права задржана.
Израда сајта: Милена Главан